Glutenfri Chokoladekage

Coding Pirates - ChokoladekageDet er en del år siden jeg bagte denne chokoladekage første gang og den bliver bagt til næsten alle fødselsdage og når der ellers kommer gæster.
Jeg bagte den også til afslutningen til Coding Pirates hvor den blev pyntet med et Piratpige-sukkerprint.
Den er også blevet bagt og pyntet som kagemand til C’s fødselsdag (gentagne gange) og sidste gang i mandags hvor den kom med på C’s lejrskole med skolen.

Hvis du har lyst til at gi’ dig i kast med en glutenfri chokoladekage kommer opskriften her:

Du skal bruge en foodprocessor.

Ingredienserne er:
1 ds. røde bønner
3 æg
200 gr. muscovadosukker (eller brun farin)
50 gr. kakao
50 gr. mandelmel (jeg blender ofte bare mandler fint)
1 tsk. vanillesukker
½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 dl. olie
100 gr. mørk chokolade

Hæld væsken fra bønnerne i en si og skyl dem godt. Blend dem i foodprocessoren og kom et æg i ad gangen. Jeg plejer at bruge en dejskraber, for at få bønnerne fra kanten, et par gange undervejs. Kom kakao, sukker, mandelmel, vanillesukker, bagepulver, salt og olie i og blend videre. Hak chokoladen groft og kom den i blandingen. Her skal foodprocessoren køre på laveste hastighed så chokoladestykkerne kun lige bliver blandet i massen.
Bag kagen i en lille bradepande eller en tærteform ved 180 grader i ca. 30 min.

Når den er afkølet laves glasuren. Det er straks værre. Jeg bruger nemlig sjældent en opskrift, det er mest på slump, men jeg tror det er nogenlunde sådan her:
ca. 30 gr. smeltet bagemargarine eller usaltet smør
300 – 400 gr. flormelis
ca. 4 spsk. kakao – det afhænger meget af smag og hvilken kakao man bruger
1 tsk. vanillesukker
stærk kaffe – kom det i lidt efter lidt indtil den har en passende konsistens.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *