Glutenfrie grovboller

Vi bager en del glutenfrit da vores søn helst ikke skal have gluten. Han har ikke glutenallergi, men hver gang han får det, får han dårlig mave så vi trodser lægen (som ikke ser en grund til at give skåne maven for gluten, når prøverne ikke viser noget) og laver glutenfri mad til ham så hans mave får ro i dagligdagen. Det gør også at han bedre kan holde til at spise glutenholdigt når han er til fødselsdag eller de får kage mm. ifm. fødselsdage i skolen.
Min niece lever også glutenfrit og anbefalede mig denne blog: Glutenfrie fristelser.
Jeg er blevet rigtig glad for Doris’ opskrift på grovboller og har prøvet at bage dem med kartofler og gulerødder.
I weekenden lykkedes de rigtig godt! Jeg følger opskriften næsten. Det kommer lidt an på hvad der er i skabet.
Med udgangspunkt i højskabets indhold i søndags blev den modificerede opskrift sådan her:
Grunddej:
60 gr. hørfrø
50 gr. solsikkekernerGlutenfrie grovboller
50 gr. sesamfrø
40 gr. chiafrø
Frøerne sættes i blød i en time i 2,5 dl kogende vand
5 dl. mælkevand (3 dl mælk 2 dl vand)
50 gr. gær
15 gr. loppefrøskaller
Trækker i 15 min og piskes derefter godt i 2 min.
2 æg
0,75 dl olie
1 spsk akaciehonning
1,5 spsk. grov salt
2 dl fint revne gulerødder
600 gr. glutenfrit mel (300 gr. Schär Universal + 300 gr. Schär Dunkel)
Kom alle ingredienserne i en røremaskine og rør i 10 min. Lad det hæve ca. en time. Tænd ovnen på 200 grader. Brug en ske til at lave ca. 24 boller og lad dem hæve i 10 – 15 min.
Bag begge plader samtidig og byt pladserne efter 10 min.  bages i alt i 20 min.
Jeg har ikke fået nogle billeder af dem efter de blev bagt da de bliver spist så snart de kommer ud af posen – både af børn og voksne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *